Projecten

Hieronder een greep uit de projecten, die de monteur en engineers van Hydrocare succesvol hebben uitgevoerd.

Groot onderhoud aan een reddingsboot kraan.

Tijdens een geplande stop van een containerschip van één van onze klanten hebben wij in zeer korte tijd onderhoudswerkzaamheden verricht aan de rescue boat crane. Tijdens de initiële inspectie bleek dat verschillende componenten van het noodsysteem, evenals zo’n 80 hydraulische slangen dringend aan vervanging toe waren.  

Om de reddingsboot tijdens een stroomuitval toch in het water te krijgen als er een man over boord is, is een accumulator opgebouwd op de kraan. De energie die opgeslagen is in de accumulator kan dan in nood worden gebruikt om de rescue boat met de kraan buiten het schip te draaien en te laten zakken. Na onze supersnelle interventie is dit systeem weer veilig en operationeel.

Pompen en accumulatoren vervangen op een hydraulische unit aan boord van een schip.

Wij zijn gevraagd om onderhoud aan een hydraulische unit uit te voeren dat dient om de ballast valves van een groot containerschip. Tijdens de eerste inspectie hebben we geconstateerd dat de pompen lek waren omdat de olie door het lantaarnstuk omhoog kwam. Dit verklaarde waarom de deksel van de tank nat was. Tijdens de uitgevoerde testen bleek ook dat de pompen onvoldoende druk opbouwden en dat de accumulatoren van 2007 defect waren.

Op verzoek van de klant hebben we zowel de pompen inclusief de motorkoppelingen en lantaarnstukken vervangen, evenals de 2 accumulatoren van 50 liter.
Uiteraard hebben we tijdens het wisselen van de pompen de tank compleet gereinigd en gevuld met nieuwe olie en de filters vervangen.
Afsluitend is het systeem volledig getest en draaide alles weer conform de door de fabrikant gestelde specificaties. De totale klus heeft slechts 2 dagen geduurd vanaf de eerste inspectie tot de finale test.

Service aan compressor

Onze monteurs hebben de afgelopen week een grondige inspectie van het slangenwerk van een compressor die kampte met het vrijkomen van CO2 en stikstof uitgevoerd. Na de inspectie hebben we service verleend en ervoor gezorgd dat elk onderdeel nauwkeurig werd beoordeeld, waarbij versleten slangen werden vervangen en bestaande slangen zorgvuldig werden gereinigd.

Daarnaast hebben we een belangrijke onderhoudstaak uitgevoerd door 700 liter olie te vervangen, waardoor de prestaties en betrouwbaarheid van het systeem werden geoptimaliseerd. Dit onderhoud is essentieel om de prestaties en betrouwbaarheid van het systeem te verbeteren en ervoor te zorgen dat het optimaal blijft functioneren.

Als u ook te maken heeft met hydraulische problemen, staan wij klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op om uw specifieke behoeften te bespreken en te ontdekken hoe wij u kunnen ondersteunen.

Groot onderhoud aan een provisiekraan

Provisiekranen op schepen worden gebruikt voor het hijsen van goederen ten behoeve van het schip zelf, niet voor de te transporteren lading. Wij werken wekelijks aan deze kranen en gedurende dit specifieke project hebben wij alle hydraulische onderdelen vervangen of gereviseerd.
Zo hebben wij alle leidingen, slangen, ventielen, kogelkranen, de accumulator, de pomp en de olie vervangen. De hefcilinder is door ons gereviseerd en voorzien van een nieuwe nikkel/chroom cilinderstang.

Cilinder reparatie

Ook voor cilinder reparaties kunt u bij ons terecht.

Werkzaamheden schip

Voor deze klant hebben wij verschillende werkzaamheden uitgevoerd op dit schip bestaande uit:

  • Cilinders van het stuursysteem gereviseerd en voorzien van nieuwe lagerkoppen + lagers
  • Hydraulische slangen vervangen van stuursysteem
  • Alle hydraulische slangen van 2 kranen vervangen
  • Diverse leidingen en accumulator vervangen van MOB-crane
  • Lekkage PVG ventiel provisie kraan gerepareerd
  • Alle leidingen inclusief steunen e.d. vervangen van het Hatch Cover systeem

Voor deze werkzaamheden heeft Hydrocare een werkcontainer aan boord laten hijsen, dit om efficiënt en doelgericht te kunnen werken.

Anker lier

Dit schip had problemen met het ophalen van het anker op de wachtplaats Steenbank. Met een watertaxi zijn er 2 monteurs aan boord gebracht om dit te verhelpen. Na het testen en inspecteren bleek de rem defect te zijn en dusdanig vast gesmolten dat de lier niet meer kon functioneren. Met de beperkte middelen die op het schip beschikbaar waren heeft ons team de lier toch aan de praat gekregen en kon het schip de locatie verlaten.

Stikstof cilinders

Reviseren en modificeren van stikstof cilinder.  Alle cilinders zijn na reparatie beproefd op de speciaal gemaakt testopstelling. DNV heeft er op toegezien dat de testen zijn uitgevoerd zoals de klant het heeft voorgeschreven.

Ballast valve actuator / powerpack

Voor deze klant hebben we deze 14 Ballast valve actuator / powerpack gereviseerd.

Slangen power pack

Voor deze klant hebben we in een zeer kort tijdsbestek alle slangen ingemeten en de nieuwe slangen geplaatst.

Revisie cilinders

Reparatie Life boat crane

Windlass winch repair

In Duitsland in de haven van Bremen hebben we een defect hydraulisch systeem gerepareerd.

Nieuwbouw Cilinder

Deze cilinder is in de werkplaats nieuw geproduceerd.

Alle onderdelen zijn vervaardigd en samengesteld in onze eigen werkplaats.

Cilinder is getest, geconserveerd en op tijd geleverd aan de klant.

Wisselen Cilinder stern ramp

In de haven van Antwerpen is van de sternramp van een autoboot de hefcilinder vervangen.

Van de oude cilinder was het oog van de stang afgescheurd.

De klant heeft zelf een nieuwe cilinder verzorgd en Hydro Care heeft gezorgd dat deze zorgvuldig gewisseld werd.

De Sternramp is na het plaatsen van de cilinder getest en Hydro Care heeft er voor gezorgd dat deze na het plaatsen van de nieuwe cilinder weer goed functioneert.

De oude cilinder is meegenomen naar de werkplaats om deze te reviseren.

Vervangen Keerring en lagers Ankerlier

Van een ankerlier van een schip was de klacht dat deze olie lekte vanuit de tandwielkast naar buiten.

Als eerste is er gezocht naar de oorzaak en waar de olie precies naar buiten kwam.

Hierna is er een plan gemaakt en begonnen met het verwijderen van de onderdelen om uiteindelijk bij de keerring te kunnen om deze te vervangen.

De lagers van de verbindings as tussen de aandrijving en het kettingwiel waren ook zeer slecht. Deze zijn op tekening gezet en binnen 1 dag vervaardigd en weer gemonteerd met alle andere onderdelen zodat het schip snel zijn weg weer kon vervolgen.

Aanpassen spoelinstallatie voor hydraulieksystemen

De spoel installatie om diverse hydraulische systemen te kunnen spoelen werkte niet naar behoren.

Deze is door ons aangepast en getest zodat alle hydraulieksystemen gespoeld kunnen worden voor een langere levensduur van de hydraulische systemen.

Produceren 40x cilinder met strokensensor

Om een bepaalde afstand af te kunnen lezen met grote precisie zijn er 40 cilinders geleverd met daarin een strokensensor gemonteerd. De cilinder wordt bevestigd in de installatie en meet de afstand welke afgelegd word.

Plaatsen nieuwe hydrauliekmotor

Bij een liereninstallatie op een schip is de hydrauliekmotor geexplodeerd. Met als gevolg dat het systeem niet meer kon functioneren en dit grote problemen opleverde omdat deze motor ook het ankerlier aandreef. Door de 24/7 service die bij ons hoog in het vaandel staat kon er snel geschakeld worden en is er binnen 1 dag een nieuwe hydrauliekmotor gemonteerd en aangesloten. De oude slangen waren ook allemaal onbruikbaar dus deze zijn ter plaatse nieuw gemaakt.  Het systeem is getest en de motor is op de juiste parameters ingesteld waardoor het systeem weer goed kon functioneren.

Reparaties Port state control

Door een aantal gebreken op het schip mocht dit de haven niet verlaten. De gebreken waren vooral hydraulische lekkages. Deze zijn door ons opgelost waardoor het schip verder kon varen. De werkzaamheden die zijn uitgevoerd bestonden uit:

-wisselen van twee cilinders voor het openen en sluiten van de hatch covers. Ook zijn alle slangen en kogelkranen van deze cilinders vervangen.

-reparaties aan de provisiekraan. Hier hebben we alle slangen vervangen, het ventielenblok gewisseld en de cilinder gewisseld.

Hydraulisch aansluiten van een machine

Een nieuwe machine is voorzien van het hydraulische leidingwerk, slangen en componenten. Deze zijn ook allemaal door ons bevestigd en aangesloten. Door overleg samen met de klant  is het ons gelukt om tot de beste oplossing te komen. Alles is op locatie bij de klant gemaakt en gemonteerd omdat dit het efficiëntste was voor ons en voor de klant. Daarna is de machine getest samen met de klant om zo alles goed te kunnen laten functioneren.

Reviseren cilinder hose handling crane

Op een LPG tanker is de cilinder uitgebouwd voor revisie omdat deze lekte langs de cilinderstang. De uitdaging was dat het schip geladen was en er dus geen vuur gebruikt mocht worden in verband met explosie gevaar. In samenwerking met de bemanning is er heel zorgvuldig gehandeld en is de cilinder zonder enig gevaar uit gebouwd. Daarna is de cilinder in de werkplaats uit elkaar gehaald zodat de afdichtingen vernieuwd konden worden en de cilinder weer terug kon. Een andere uitdaging was het tijdsbestek waarin dit moest gebeuren maar dit is ruim gehaald en binnen 2 dagen zat de cilinder weer op zijn plek en kon de kraan zijn werk weer doen.

Menu sluiten