Inspectie en onderhoud

Voorkom dat het productieproces onnodig stil komt te liggen door een storing. De ervaren monteurs van Hydrocare verzorgen periodiek en preventief onderhoud aan hydraulische installaties voor bedrijven in verschillende branches en sectoren. Geen zorgen meer om de conditie van uw installaties: onze monteurs zorgen dat ze in goede conditie blijven.

Inspectie en onderhoud
U wilt er zeker van zijn dat uw hydraulisch systeem altijd werkt. Een storing kost geld en kan uw productieproces ernstig belemmeren of zelfs stilleggen. Periodiek, preventief onderhoud voorkomt storingen en ongeplande storingen. Regelmatig preventief onderhoud is de basis voor een veilig, goed werkend en betrouwbaar systeem.

Hydrocare biedt services en onderhoudsdiensten om uw hydraulische installatie en componenten in topconditie te houden en de betrouwbaarheid en continuïteit van uw installaties te garanderen. We zijn met geen enkel merk gelieerd en kiezen in overleg het beste product voor uw toepassing. In overleg met u kunnen wij een inspectie- en onderhoudsplan voor uw installatie opstellen en ervoor zorgen dat uw installatie regelmatig wordt gecontroleerd en onderhouden. Na de keuring ontvangt u van ons een overzicht en weet u precies hoe u verder moet met uw installatie. Wij bespreken dit met u en kunnen u deskundig advies geven om uw installatie weer in topconditie te brengen.

Als uw systeem niet 100% werkt, kan Hydrocare het systeem met meet- en testapparatuur bekijken en kijken waar de problemen zitten. Door ouderdom en slijtage kan het huidige systeem niet meer naar behoren functioneren en gebreken vertonen. Door veranderingen in het productieproces kan het hydraulische systeem zijn taak niet meer uitvoeren. Wij kunnen verbetersuggesties doen zodat uw installatie weer aan de eisen voldoet.

Preventief onderhoud:
verhoogt de veiligheid Voorkom storingen en disfuncties Voorkom hoge reparatiekosten Voorkom productverlies Verhoogt de betrouwbaarheid Verlengt de levensduur van uw installatie Voorkom schade aan het milieu Deskundig advies Uw hydraulische installatie is in goede staat Geïnspecteerd door geplande inspecties Uw installatie wordt geïnspecteerd op basis van inspectielijst op vooraf bepaalde punten. Afhankelijk van de bedrijfssituatie wordt uw installatie regelmatig gecontroleerd. Denk hierbij aan bewaking van veiligheid, milieuaspecten en bedrijfszekerheid. Ook kunnen we mogelijke verbeterpunten identificeren.

De resultaten van deze inspectie worden verwerkt in een rapport, aan u bezorgd en met u besproken. Directe bedreigingen worden indien mogelijk direct door ons opgelost.

Waarom preventieve hydraulische repartie en onderhoud essentieel.

Hydraulisch onderhoud
Preventief onderhoud aan iedere hydraulische machine is essentieel om deze efficiënt te laten werken. Als je denkt aan het onderhoud van een auto, denk je misschien aan het wassen van het voertuig, het controleren van het oliepeil of het naar een garage brengen voor een APK. Waarom zou het anders zijn als het om hydraulische systemen?

Sommige mensen gaan er misschien van uit dat een hydraulische systemen efficiënt blijft werken, zonder dat er naar mogelijke problemen wordt gekeken. De waarheid is dat hydraulische machine vaak regelmatig wordt gebruikt, dus het onderhouden ervan voordat zich problemen voordoen, is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat deze soepel werkt.

Lees verder om erachter te komen waarom we regelmatig hydraulisch onderhoud en reparatie aanbevolen is.

Veiligheid:
Als u een bedrijf hydraulische systemen gebruikt, begrijpt u het belang van veiligheid op de werkplek. Om aan de veiligheidsnormen te voldoen, is het noodzakelijk dat alle machines die door personeel worden gebruikt, periodiek worden gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat de installatie veilig is om door de mensen bediend te worden en het risico op ongevallen te verminderen.

Onregelmatig onderhoud van uw hydraulische onderdelen kan ernstige schade toebrengen aan degenen die de machine gebruiken, bijvoorbeeld in het geval dat hydraulische vloeistof kan ontsnappen.

Uw apparatuur regelmatig goed onderhouden is essentieel om ongevallen te voorkomen en om te voldoen aan veiligheidsnormen.

Kostbare reparaties
Als uw installatie  na verloop van tijd slijtage oploopt, kunnen delen van het systeem ernstig beschadigen. Wat in eerste instantie een kleine probleem kan zijn, kan escaleren tot een groter probleem en kan resulteren in de behoefte aan een volledig nieuw onderdeel.
Het vermijden van deze gevolgen kan worden voorkomen door het onderhoud van uw hydraulische systeem, inclusief het schoonhouden van uw apparatuur en het volgen van het juiste protocol wanneer u vermoedt dat onderdelen het begeven.

Productie vertraging
Afgezien van het defect hydraulische component en de kosten voor reparaties, betekent onregelmatig onderhoud aan uw hydraulische systeem dat u de klus niet op tijd kunt klaren. Als u moet wachten tot het benodigde onderdeel beschikbaar is, kan het uren of dagen duren om het probleem op te lossen, waardoor uw bedrijf geld en tijd heeft gekost die u had kunnen besteden aan het uitvoeren van meerdere klussen op dezelfde dag.

Snel onderhoud, geweldige voordelen
Snel en regelmatig onderhoud is een makkelijke oplossing om storingen te voorkomen en u geld te besparen. Waarom huurt u geen ervaren hydraulisch servicebedrijf in om u te komen helpen?

Welke problemen kunnen optreden?
Er zijn tal van problemen die kunnen optreden met een hydraulisch systeem. Het is goed om te begrijpen hoe en waarom uw systemen kunnen falen om ervoor te zorgen dat problemen kunnen worden voorkomen. Hier zijn enkele van de problemen die kunnen optreden:

Beschadigde slang
Beschadigde slangen zijn een van de meest voorkomende problemen die kunnen optreden bij een hydraulisch systeem. Beschadigde of geërodeerde slangen kunnen tot een hele reeks problemen leiden. Als een slang beschadigd is, kan dit resulteren in onnodig vloeistofverlies en stilstand. Er zijn een aantal redenen voor een defecte slang, waaronder;

– Schuring of erosie
– Systeemverontreiniging
– Onjuiste montage

Vervuilde olie
Als u vuile olie door uw hydraulisch systeem laat stromen, kan dit leiden tot onherstelbare schade aan alle onderdelen. Zorg ervoor dat u uw olie controleert en zorg ervoor dat deze in topconditie blijft. Hierdoor zullen filters, pompen, kleppen en cilinders beter werken en kan de levensduur van dergelijke onderdelen worden verlengd.

Langzame werking
Als uw hydraulisch systeem traag werkt, is dit waarschijnlijk een aanwijzing voor een probleem.
Stromingsverlies is vaak de hoofdoorzaak van dit probleem, dat kan worden veroorzaakt door ontsnapping uit een hydraulisch circuit als gevolg van lekkage. Gebroken leidingen die lekkages veroorzaken, zijn vaak gemakkelijk te vinden, terwijl interne lekkages over het algemeen moeilijker te identificeren zijn.
Hoge vloeistoftemperaturen gaan meestal gepaard met de trage werking van een hydraulisch systeem, dit wordt beïnvloed door een interne lekkage. Als er een interne lekkage is, daalt de druk en wordt er dus meer warmte gegenereerd.
Zorg ervoor dat u ongebruikelijke geluiden, lekkages en vloeistoftemperaturen in de gaten houdt, zodat u dergelijke defecten aan onderdelen kunt detecteren voordat ze erger worden.

Ongewone geluiden
Ongebruikelijke geluiden houden meestal verband met lucht die het hydraulische systeem binnenkomt, wat kan leiden tot beluchtings- en cavitatie problemen. Wanneer lucht de vloeistof vervuilt, begint het te comprimeren en te decomprimeren door het systeem, wat een klap of kloppend geluid veroorzaakt, ook wel ‘beluchting’ genoemd.
Cavitatie is wanneer een hydraulisch circuit meer vloeistof nodig heeft dan wordt toegevoerd. Dit resulteert in een lage circuitdruk waardoor de dampholten tijdens compressie imploderen.
Cavitatie staat erom bekend dat het metaalerosie veroorzaakt, wat kan leiden tot schade aan andere onderdelen, dus als u vermoedt dat er een geluid is dat wordt veroorzaakt door een van deze problemen, moet u uw systeem snel laten repareren.

Hoge temperatuur
Zoals elk mechanisch systeem kan het oververhit raken als het overbelast is. U moet ervoor zorgen dat het systeem niet over hit raakt.

Naast het reguliere periodiek en preventief onderhoud verzorgen we ook:

  • Testen en certificering Arbowetgeving
  • Ondersteuning en advies verbetertrajecten
  • Oliefiltratie
  • Verwijderen vuil water / vuildeeltjes
  • Spoelen van systemen en leidingen

Bent u op zoek naar een goede servicepartner voor onderhoud aan uw hydraulische installaties? Neem contact met ons op, we helpen u graag!

Menu sluiten