Spoelen van systemen en leidingen

Tijdens de montage en installatie van het hydraulische systeem is het eenvoudig mogelijk dat vuil en andere vervuiling in de leidingen terechtkomt. Spoelen is noodzakelijk zodat het geen nadelige invloed kan hebben op de werking en levensduur tijd van de apparatuur. Hydrocare neemt deze zorg graag van u over.

 

Doorspoelen
Doorspoelen is het circuleren op hoge snelheid van hydraulische vloeistof door de systeem. De snelstromende vloeistof voert de vuildeeltjes mee naar een apart filtercircuit waar ze worden verwijderd. De duur en de intensiteit van het spoelen hangt af van de vereiste reinheid van het systeem. Onze monteurs kennen alle ins en outs om dit proces goed te laten voorlopen.

Bij het uitvoeren van een reinigingsklus ontwerpt Hydrocare de spoelsectie in lussen, om de stroomsnelheden in het hele systeem te maximaliseren. Het is belangrijk dat alle delen van het systeem een turbulente stroming hebben. Turbulente stroming treedt op wanneer het Reynolds-getal groter is dan 4000.

Uitrusting
Hydrocare maakt gebruik van spoelapparatuur, die is ontworpen door onze ingenieurs om olie te laten circuleren, verwarmen en filtreren. Deze externe apparatuur kan hogere stroomsnelheden leveren dan de pomp die standaard geïnstalleerd is in het systeem.

Iso normeringen voor reinheid bepalingen waar we aan kunnen voldoen:
ARP-598A
ASTM D4174
ISO 4406
ISO 4407
MIL-STD-419D
NAS 1638
SAE J1165
SAE J1227

Bij het doorspoelen van systemen worden kritische componenten omzeild om te voorkomen dat de kritische componenten worden blootgesteld worden aan de vuildeeltjes uit de hydraulische leidingen en slangen.

Menu sluiten